Royal Essences Daily Care Active

3.600Ft4.980Ft

Kiváló táplálékkiegészítő  aktív munkakutyák, és sportkutyák  energia,vitamin ellátásához valamint a megfelelő anyagcsere működéséhez. Alkotórészei  együttesen eredményezik a termék immunerősítő, regeneráló antioxidáns, gyulladás gátló, illetve kondicionáló hatását. Természetes vitaminforrás, mely elengedhetetlen a munkakutyák teljesítményének fenntartásához.

Tiszta természet !! 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes adalékanyagoktól  színezékektől, és ízfokozóktól. Gluténmentes!

Clear selection
  • Leírás
  • További információk

Leírás

Alkalmazás: Kiemelt  kondicionáló, immuntámogató.  Kiváló táplálékkiegészítő  aktív munkakutyák, és sportkutyák  energia,vitamin ellátásához valamint a megfelelő anyagcsere működéséhez.

Alkotórészei  együttesen eredményezik a termék immunerősítő, regeneráló antioxidáns, gyulladás gátló, illetve kondicionáló hatását. Természetes vitaminforrás, mely elengedhetetlen a munkakutyák teljesítményének fenntartásához.

A Daily Care Active természetes alapú összetevői kiváló szerves kálcium, magnézium, kálium, foszfor, vas, cink, réz, szelén, szilícium, jód, béta-karotin, B1-, B2-, B6-, B17-, C-, D-, E-, K- és U-vitamin és ásványi anyag forrás .

Tiszta természet !!

100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes adalékanyagoktól  színezékektől, és ízfokozóktól. Gluténmentes!

Forgalmazó : Synchronex Coproduction Kft

2000 Szentendre Dalmát u.9

Regisztrációs szám: HU12100005

És akkor kicsit részletesebben az összetevőkről.

1. Lucerna(por)

A hagyományok szerint a lucernát először az arabok fedezték fel, úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték. A lucerna az egyik legdúsabb klorofilt tartalmazó növény, mely állat és ember számára is tartalmazza mindazt az anyagot, ami jó egészségben tartja a szervezetet, illetve adott esetben meggyógyít. Ez a magas klorofill tartalom fontos szerepet kap a vérképzésben, az idegrendszer karbantartásában, valamint a stressztűrő képesség fokozásában. A lucerna szerves kalcium tartalma már serdülőkorban is segíti a fejlődő csontok és kötőszövetek kialakulását, így segítségével elkerülhetjük a csontfejlődés rendellenességeit.

Különleges összetevője a kötőszövetek rugalmasságát biztosító L-borostyánkősav, amelyet szervezetünk csak egy bizonyos életkorig képes saját maga előállítani. Ezt követően a lucerna fogyasztása révén juttathatjuk hozzá a magunk, illetve kutyánk szervezetét az öregedést gátló L-borostyánkősavhoz.

A lucerna gazdag növényi fehérjékben és aminósavakban, valamint kitűnő rostforrás, ezért rendszeres fogyasztásával megelőzhető a székrekedés. A réz jelenléte miatt gyulladáscsökkentő hatása reumás és ízületi problémák esetén is érvényesül.

A lucerna, mint kiemelkedően lúgosító élelmiszer, alkalmas a szervezet elsavasodásának ellensúlyozására, mely a sportkutyák tekintetében különösen fontos szempont. A benne lévő B17 vitamint a daganatképződések ellenszereként, valamint a mikroelem beépülések katalizátoraként tartják számon.

Fő hatóanyagai: Szerves kalcium, magnézium, kálium, foszfor, vas, cink, réz, szelén, szilícium, jód, béta-karotin, B1-, B2-, B6-, B17-, C-, D-, E-, K- és U-vitamin, valamint a kötőszövetek rugalmasságáért felelő L-borostyánkősav.

 

2. Sörélesztő

 

Biztos mindannyian hallottuk már, hogy mennyire egészségesek a csírázó magvak és azok csírái, mivel azok tartalmazzák a növény növekedésének első fázisához szükséges extra energiát és nyomelemeket. Így rendkívüli koncentrációban találhatók benne fehérjék és a különféle ásványi anyagok. A sörélesztőgombák ezen a tápanyagokban egyedülállóan gazdag táptalajon tenyésznek, majd ebből a tenyészetből lesz a sorélesztőpor. A legjobb minőségű sörélesztőt malátán, azaz kicsírázott árpán tenyésztik, majd a tenyészetet hőkezeléssel elölik.

A sörélesztő közel 50%-ban tartalmaz természetes fehérjét és megtalálhatók benne az úgynevezett esszenciális (nélkülözhetetlen) aminosavak, vagyis a fehérjék azon építőkövei, melyeket a szervezet nem tud előállítani, ezért külső forrásból kell pótolni őket. Másik különleges tulajdonsága az, hogy nagyon gazdag nukleinsavakban, ami elősegíti a fehérjék optimális felszívódását. A sörélesztő erősíti a szöveteket és az izmokat, valósággal új életre kelti a szervezetet. Csökkenti a fáradékonyságot, és emeli az egész szervezet állóképességét. Krómtartalma segít csökkenti az inzulinigényt, mivel hatékonyabbá teszi az inzulin-felhasználást.

A sörélesztő egy valóságos vitamin kincsesbánya. Rendkívül könnyen hasznosuló fehérjetartalma mellett a sörélesztőben megtalálható szinte az összes B-vitamin. Ezek segítenek a szénhidrátok, zsírok, fehérjék lebontásában. A csodálatos a sörélesztőben, hogy a vitaminok pont a szervezet számára megfelelő arányban találhatóak meg benne, így kedvező élettani hatásaik kiegészítik egymást. Számos nyomelemet is tartalmaz, például vasat, mangánt, rezet, cinket, szelént, foszfort, kalciumot, krómot, jódot és magnéziumot. Ezek a nyomelemek aminosavakhoz kötve találhatók meg a sörélesztőben, pontosab abban a formában, amelyben a szervezet azonnal hasznosítani tudja őket.

A sörélesztő erősíti immunrendszerünket, jó hatással van az idegrendszerre, ezenkívül javítja a máj működését, így hozzájárul a méregtelenítéshez is.

3. Csipkebogyómagliszt

A C vitamin nem csak nekünk embereknek létszükséglet, hanem hű társainknak, a kutyáknak is. A kutya szervezete előállítja a számára kellő mennyiségű C vitamint, azonban az aktív életet élő sport- és munkakutyák C vitamin szükséglete általában jóval magasabb, mint amit a szervezet természetes úton elő tud állítani. A csipkebogyómag az egyik legismertebb és legnépszerűbb immunstimuláló szer, melynek C-vitamin tartalma 10 szer nagyobb, mint a citromé, mely nagyban fokozza a szervezet ellenálló képességét. Magas C-vitamin tartalma mellett  magnéziumot, vasat, káliumot, különböző szerves savakat és cseranyagokat is tartalmaz.
A kutatások kimutatták, hogy a csipkebogyó termése aktivizálja a porcképződésért és kollagén képződésért felelős gént a szervezetünkben, ami nagyban hozzájárul ezáltal az izületi gyulladásos tünetek megelőzéséhez, mely aktív kutyáink életében a fontossági lista élén áll.

4. Tojáshéjpor

Fontos szabály, hogy egy kutya megfelelő étrendjében több kálciumnak kell lennie, mint foszfornak.  Ahhoz, hogy a kálcium megfelelőképpen tudjon hasznosulni a szervezetben, figyelni kell a kálcium – foszfor arányra, ami ideálisan 1,2-2 :1 között van. Kizárólag hús etetésével ez nem valósulhat meg, hiszen a húsban több a foszfor mint a kálcium. A tojáshéj ezért is kiváló kálciumforrás, mert 94%-a calcium karbonát, ugyanakkor foszfort nem tartalmaz. Ezen kálciumtartalom 90%-át képes a kutya szervezete feldolgozni, ellentétben a mesterséges táplálékkiegészítőkkel.

A kalciumhiány megközelítőleg 150 különböző betegségnek a közvetlen vagy közvetett kiváltója. Ezek közül a leggyakoribbak a csontritkulás, fogágy- és ínygyulladás, ízületgyulladás, viselkedésbeli változások, így a megfelelő mennyiségű és arányú kálcium bevitel szintén rendkívül fontos kedvenceink életében.

5. Máriatövis örlemény

A máriatövis a természet legfantasztikusabb májtisztító gyógynövénye, melynek hatóanyaga a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású szilimarin. E hatóanyag rendkívül eredményesen újítja meg a májsejteket, ezzel javítva a májfunkciók működését. A szilimarin egy roppant erőteljes antioxidáns, ezért semlegesíteni tudja a káros szabadgyököket, s emellett képes bizonyos súlyos gyulladások kezelésére is.

A máriatövis másik igen hatékony összetevője a szilibilin, mely szintén  nélkülözhetetlen a máj és a vese egészségének megőrzéséhez.

A máj kimerülésének és méreganyagokkal való telítettségének jele lehet legyengült immunrendszer, a rendszeres fáradékonyság, az emésztési-és gyomorproblémák kialakulása, valamint a szőr és a köröm gyengesége is.

A Daily Care Active-ban megtalálhatóak tehát azok a legalapvetőbb vitaminok és ásványi anyagok, melyekre egy egészséges sport- illetve munkakutyának feltétlen szüksége van, ezért bátran ajánljuk mind a versenyek előtti és közbeni, mind a tartósabb megterhelést igénylő időszakokban.

További információk

Tömeg: kg
Kiszerelés:: 300g, 600g