Royal Essences Springer Active

5.500Ft8.200Ft

IZÜLET- ÉS PORCERŐSÍTŐ, FOLYÉKONY ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ AKTÍV KUTYÁK SZÁMÁRA

Természetes eredetű Collagénnel, Hialuronnal, Glükozaminnal, MSM-mel, és Kondroitinnel.

Gyorsan felszívódó likvid formula, kiváló  táplálékkiegészítés sport és munkakutyák számára

 

Clear selection
  • Leírás
  • További információk

Leírás

IZÜLET- ÉS PORCERŐSÍTŐ, FOLYÉKONY ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ AKTÍV KUTYÁK SZÁMÁRA

Természetes eredetű Collagénnel, Hialuronnal, Glükozaminnal, MSM-mel, és Kondroitinnel.

Gyorsan felszívódó likvid formula, kiváló  táplálékkiegészítés sport és munkakutyák számára

Kiszerelés: 350 ml

Adagolás:

10 kg alatt 5ml

20 kg 10ml

30 kg 15 ml

50 kg 20ml

50 kg fölött 30 ml

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet!

Hatóanyag       100 ml-ben

Collagen  1400 mg

Glükozamin HCL  5000 mg

MSM (Methyl Sulfonyl Methane)   3000 mg

Kondroitin-szulfát  2000 mg

Hialuronsav (Sodium Hyaluronate)   50 mg

Inaktív összetevők: Tisztított víz, 100 %-os Aloe Vera Juice, marhahús aroma, citromsav, kálium-szorbát, növényi glicerin,stevia.

A mozgás a csontok, ízületek, izmok és idegek tökéletes összjátéka. A tökéletes működéshez hozzátartoznak még a kollagénből álló segítők, az inak és a szalagok is. Az inak kötik az izmokat a csontokhoz, lehetővé téve a mozgást. Az ínszalagok a csontot kötik a csonthoz, így segítenek az ízületek stabilizálásában.

Mint azt mindannyian tudjuk, a test csontjai ízületekkel kapcsolódnak egymáshoz, mely ízületek alapvető feltételei mozgásképességünknek.

 

A csont felületét egy réteg porc  -ún. porcsapka – borítja, amely úgy működik, mint egy lengéscsillapító, mérsékli a csontok közötti súrlódást. A porc épségének rendkívül fontos szerepe van az ízület zavartalan működésében. Ha a porc elkopik és a porcsejtek nem képesek a szerkezet kijavítására, az ízület fájni kezd, merevebbé válik és fokozatosan elveszíti mobilitását. A porc legfontosabb tulajdonsága a simaság mellett a rugalmasság, mely a benne lévő 50% víztartalomnak tudható be. Ez a víztartalom az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken.

Az ízületi tok belső felszínét az ízületi belhártya béleli, melynek elsődleges feladata az ízületi folyadék termelése. Az ízületi folyadék az ízület kenőanyaga, mint a motornak az olaj. A porcszövetnek nincs vérkeringése, mégis élő szövet, ugynis a porcsejtek táplálkozása az ízületi folyadékból történik átszivárgás útján. Ennek fenntartója az ízület mozgása, rendszeres terhelése, mely gyakorlatilga belepumpálja a porcba a szükséges tápanyagot. Tekintve, hogy az ízületi folyadék tulajdonképpen a vérplazma szűrete, minden ami a vérben változást okoz – táplálkozás, betegség – érinti az ízületi folyadék összetételét is. Ha az ízületi folyadék mennyisége, minősége, sűrűsége megváltozik, az ízület mozgása fájdalommal jár és könnyen gyulladáshoz vezethet. Ha a porcsejtek táplálása zavart szenved, azok pusztulni kezdenek és a porc lassan leépül, “kopik”.

 

  • Glükozamin

A glükozamin egy olyan szénhidrát, melynek molekulájában jelen van a szénhidrátokat általánosan alkotó szén, hidrogén és oxigén, mellette pedig nitrogént is találunk. A rovarok páncélját alkotó kitin tulajdonképpen polimer (rendkívül sok összekapcsolódott molekula) glükozamin. A glükozamin természetes anyag, tengeri állatok kitinpáncéljából állítják elő.

A glükozamin segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. A működő szövetek sejtjei között sejt közötti tér található, melyet támasztószövet tölt ki. A támasztószöveteknek két fő alkotója van: a rugalmas rostok és a glükozamin. A rugalmas rostok térhálós szerkezetet hoznak létre, ami az adott szövet vázát alkotja. Ennek a térhálónak az üregeit töltik ki a glükozaminok, az összetett cukor- és fehérjemolekulák. Minden glükozamin molekula 2-3 vízmolekulát köt magához, így alakulnak ki a sejt közötti vízterek, melyekben gyakorlatilag “úszkálnak” a működő (funkcionális) sejtek. Ezen sejtek anyagcseréje (tápanyagok és oxigén odajutása, salakanyagok és szén-dioxid eltávolítása) a sejt közötti víztereken keresztül történik, ezek vannak kapcsolatban a legapróbb vérerekkel, a kapillárisokkal. A glükozaminnak azonban nemcsak statikai – az adott szövetféleség rugalmasságát biztosító – szerepe van, hanem az anyagcsere-folyamatban mint tápanyag is részt vesz, tehát egy része folyamatosan elhasználódik.

A glükozamint nagyon fontos, hogy pótoljuk, mivel a szervezetünk nem képes önmaga előállítani. Kis mennyiségben glükozamint bármelyik ételben találunk, de igazán gazdag forrását a tengeri élelmiszerek jelentik, főleg a kagylók.  A sejt közötti vízterek mennyisége a kor előrehaladtával csökken, akárcsak a szövetek rugalmassága, ami az ízületek esetében a legszembetűnőbb: fokozatosan a mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet, ezért is kell fokozottan ügyelnünk a porcok épségére. Sportolóknál, nehéz fizikai munkát végzőknél, – kutyáknál ugyan úgy mint embereknél – gyakran alakulnak ki ízületi, porckárosodások, amelyek fájdalommal járnak. A glükozamin segít megőrizni az ízületek, porcok, inak egészségét, segíti a porcok regenerálódását, illetve megakadályozza a további károsodást, azzal, hogy karbantartja, mintegy „kenést” biztosít számukra.

  • MSM (Methyl Sulfonyl Methane)

Az MSM a hús, a tojás, a baromfihús és a tejtermékek természetes összetevője.

Élsportolók szerint az MSM gyulladáscsökkentő hatása segíti számukra a gyorsabb regenerálódást és az ízületek egészségét is megőrzi. Ízületvédők gyakori elemeként az MSM enyhíti az izomfájdalmakat és görcsöket csakúgy, mint az ízületi fájdalmakat és a gyulladást. Az MSM előnye részben a sejtmembrán rugalmasságát és áteresztőképességét helyreállító képességének tudható be, lehetővé téve ezáltal a toxinok ki-és a tápanyagok beáramlása. Ha a sejtek egyensúlyban vannak tartva, akkor az ízületekben és izmokban gyulladást okozó toxinok képződése megelőzhető. Ennek köszönhető, hogy az MSM a gyulladások és fájdalmak okát szünteti meg, ahelyett hogy csak a tüneteket kezelné.

Néhány kutató szerint az MSM intenzív edzés utáni görcsöket és izomfájdalmakat csökkentő vagy akár semlegesítő hatása is figyelemreméltó.

Mivel egyes B-vitaminok működéséhez is szükséges, a kén a szénhidrát anyagcserét és az ebből fakadó energiatermelést is segíti. A sejtek glükózfelvételének elősegítésével szintén az optimális energiaszintet támogatja.

Tudósok állítása szerint az MSM lehet a leghatásosabb recept nélkül kapható gyulladáscsökkentő.

Az MSM hiány enzim-kimerülést, szöveti- és szervi elégtelenségeket, fizikai és pszichés stresszt, fáradtságot okoz, betegségek kialakulásához vezethet és korai öregedéshez. Együtt dolgozik a vitaminokkal és aminosavakkal, napi 24 órában, minden nap. Mivel a test folyamatosan hoz létre új sejteket, szükség van a folyamatos kén ellátásra, sőt egyre több kénre volna szükség, ahogy öregszenek a kutyák.

 

  • Kondroitin-szulfát  

A kondroitin-szulfát a porcszövet egyik fő alkotóeleme, amit kiváló vízmegkötő képesség jellemez. Ezáltal biztosítja a porcok mechanikus-elasztikus tulajdonságait. Az ízületi degeneratív folyamatokban a porc kondroitin-szulfát-tartalma jelentősen csökken, ennek következtében csökken a vízmegkötő képesség, progresszív porc-degeneráció alakul ki, és romlik az ízületi funkció. A kondroitin-szulfát alkalmazása helyreállítja az ízületi porc anyagcsere-egyensúlyát. Alkalmazása következtében a porc további kopása csökken, vagy megszűnik, visszaadja a porc mechanikus tulajdonságait. A klinikai eredmények azt mutatják, hogy a kondroitin-szulfát-terápia után afájdalom jelentősen csökken, vagy megszűnik. A legtöbb esetben javul az ízület mozgathatósága. Emellett erősíti a porcokat, és elősegíti azok regenerálódását, növeli a kötőszövet erejét és rugalmasságát, hozzájárul az ízületek egészségének megőrzéséhez, csökkenti az ízületi fájdalmakat és a gyulladást, valamint segítséget nyújt a károsodott csontok gyógyulásában.

  • Kollagén

A kollagén egyike a természetben előforduló fehérjéknek. A természetben kizárólag állatokban található meg. A kötőszövet fő alkotóeleme. Az emlősökben ez a legnagyobb arányban megtalálható fehérje, a szervezet teljes fehérjetartalmának kb 25-30%-át adja. A kollagén az izomszövet 1-2 %-át teszi ki, az inas, erős izmok súlyának kb 6%-át adja. Az élelmiszeriparban használatos zselatint is kollagénből vonják ki.

Remek a szakítószilárdsága, így a fő alkotóeleme az izompólyának, a porcoknak, az ízületeknek, inaknak és csontoknak, valamint a bőrnek. A lágy keratinnal együtt a bőr erősségét és rugalmasságát befolyásolja. Erősíti az ereket, és szerepe van a szövetek képződésében. Megtalálható a szaruhártyában, és a szemlencsében kristályos formában.

A legfontosabb fehérjének is mondják, mert az extracelluláris mátrix alapját egy nagy teherbírású kollagénváz képezi, mely a kötőszöveti sejteket körülvevő, fehérjékből és szénhidrátokból felépülő hálózatot jelenti. A mátrix másik két fontos összetevője az ízületvédő termékekből jól ismert glükozamin és a kondoritin, legnagyobb mennyiségű összetevője pedig a hialuronsav.

Bár fehérje, funkciója nem az izomépítés, vagy a szervek közti szállítás, hanem a szövetek elasztikusságának biztosítása és a szervek védelme. Az ízületek egészségén kívül egyéb komoly szerepe is van szervezetedben. A test ragasztójának is nevezik, mert összeköti a csontvázat a lágy szövettel, az izmokat, a bőr kötőszöveteit, a szalagokat, a porcokat, az inakat, de például a szemet is a zselatinos állagú kollagén építi fel. Ez a fehérje ráadásul képes növelni az ásványianyag-sűrűséget is, ezáltal csontok és a fogak erejét növeli.

  • Hialuronsav

A hialuronsav egy természetes nagy molekulájú szénhidrát, amely az összes szövetben megtalálható. Az emberi testben leginkább vízmegkötő, az ízületekben, izmokban síkosító szerepe van. A hialuronsav egészen hihetetlen módon képes a bőr nedvességmegtartó erejét fokozni, egy grammnyi hialuronsav 6 liter (!) víz megtartására képes.

Halmazállapota és szövetbarát jellege lehetõséget ad arra, hogy sok gyógyszerészeti termék alkotórésze legyen. Ennek köszönhetően megtalálható bőrápoló-, szemsebészeti- és ortopédiai termékekben. a reumatológiában, az ortopédiában és sportorvoslásban: az ízületek „kenőanyagaként” ismert, így kopásos megbetegedésekben közvetlenül az ízületi résbe fecskendezve a mozgás javítható, a fájdalom csökkentését, a gyulladás elkerülését, a porc további kopásának megakadályozását egyaránt lehetővé teszi.
Dr. Horváth-Kenéz László, a Virányos Klinika ortopéd-traumatológus szakorvosa szerint: az életkor előrehaladtával a hialuronsav termelése csökken, ezért az ismétlődő traumák és gyulladásos folyamatok a porc kopását eredményezik. A csontokat borító, elvékonyodott porc már nem képes regenerálódni, ezért a legfontosabb feladat a maradék megóvása. Ezeket a folyamatokat lassíthatja a kívülről bevitt hialuronsav.

A porc hasonlít a gumihoz, a csontok végein található, elsődleges funkciója az, hogy csökkentse a súrlódást az ízületek között. A kollagén a porcok egyik legfontosabb alkotó eleme, 67% – át alkotja a porcoknak, zselés anyagával hálószerűen védelmezi és táplálja azokat.
A porcok keménykötésűek, de mégis rugalmasak, elasztikus felépítésűek. Bírják a feszültséget és a húzással szemben is nagy az ellenállóerejük. Mivel a kollagénnek magas az aminosav tartalma, nagy szerepe van a porcok egészségének megőrzésében

További információk

Kiszerelés:: 300 ml, 500 ml